Cikkek
Ghána nyerte az U20-asok világversenyét

Hosszabbításos mérkőzés után, a 37. perctől emberhátrányban játszó afrikaiak tizenegyes párbajban győzték le a torna előtt esélyesebbnek tartott Brazília válogatottját.

A mérkőzés kezdete előtt Brazíliát számított favoritnak, a ghánai szurkolók  azonban bízhattak csapatuk jó támadóformájában. A vb-n addig jól működő gépezet azonban alig jutott el a kapuig és a csoportmérkőzések során a dél-amerikaiakat legyőző csehek mintájára igyekezték védekezéssel túlélni a meccset Sellal Tetteh fiai.

A 37. percben aztán emberhátrányba került Ghána, a bíró némileg szigorúan leküldte a pályáról Daniel Addót. A brazilok azonban a 90. percig sem voltak képesek feltörni az afrikai védelmet, amikor pedig már úgy látszott, talán túl tudnak járni Maicon-ék a védők eszén, jött Agyei ls biztosan hárított.

A hosszabbítás még pontatlanabb játékot hozott, az amúgy sem túl élvezetes mérkőzés ellaposodott, egy-két brazil helyzet és egy ghánai kontra borzolta csupán az idegeket. Következtek a büntetők.

A brazilok kezdték a tizenegyeseket, Alan Kardec biztosan lőtt a kapuba, de Ayew rögtön válaszolt a léc alá lőtt bombájával. A második körben sem hibázott Guilana, sem Inkoom. A harmadik körben Douglas Costa sikeres kísérlete azonban válasz nélkül maradt. Brazília viszont nem tudott élni a lehetőséggel, Souza kihagyta a dél-amerikaiak 4. büntetőjét. Nem sikerült viszont az egalizálás a következő ghánai rugónak sem, Addae is kihagyta a tizenegyeset. 4 kör után 3-2 Brazíliának, egy sikeres büntetővel Rogerio fiai örülhettek volna a trófeának. Hogy ez nem így történt, azért Maicon a felelős, ő sem tudta értékesíteni a rúgást. Adiyiah pedig nem kegyelmezett, egyenlített, következett a 6. kör. Alex Teixera gyenge próbálkozása nem ért gólt, Agyemang-Badu pedig élt a lehetőséggel, góljával pedig Ghána - története során először - nyerte a tornát!